FOTO: FKSarajevo.ba

Povratak u klub

Eldin Jelešković ponovo dio stručnog štaba FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo obnovio je saradnju sa Eldinom Jeleškovićem, bivšim članom stručnog štaba ove ekipe koji je pomenuti posao obavljao prošle sezone.

Jelešković će u narednom periodu obnašati funkciju stručnog konsultanta za fizičku pripremu igrača FK Sarajevo.

"Kao stručnjak za kondicioni trening, Jelešković je svojim metodama rada znatno doprinio fizičkoj spremi tima i igrača, sa kojima je radio i individualno, a fenomenalne igre i dva osvojena trofeja pravi su pokazatelj njegove uloge u ekipi", navodi se u saopštenju iz kluba.

Jelešković važi za jednog od najboljih kondicionih trenera u državi, što pokazuju i rezultati koje je postizao. Višestruki je šampion i osvajač Kupa BiH, a uspješan je bio i u Angoli, gdje je jedan period radio sa bivšim trenerom FK Sarajevo, Draganom Jovićem.

Inače, Bordo tim je još uvijek u potrazi za šefom stručnog štaba nakon što je Husref Musemić dobio otkaz prije nekoliko dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.