Elliott je po mnogima bio najbolji igrač Liverpoola u meču protiv Aston Ville

Harvey Elliott je ostao u Liverpoolu

Tri mlada igrača Redsa otputovala u Katar, ali ne i onaj koji je najviše oduševio protiv Aston Ville

S. Pašalić

Liverpool je sinoć odigrao meč četvrtfinala Carabao kupa i doživio težak poraz od Aston Ville rezultatom 5:0.

Ipak, Redsi su u ovom meču nastupili u potpuno izmijenjenom sastavu i priliku su dobili mladi igrači ovog tima s obzirom da su oni najbolji otputovali na Svjetsko klupsko prvenstvo.

Golman Caoimhin Kelleher, te igrači iz zadnje linije, Ki-Jana Hoever i Sepp van den Berg su bili među onima koji su nastupili protiv Aston Ville, a danas će već otputovati u Katar kako bi se pridružili prvom timu.

Redsi imaju određenih problema u odbrani s obzirom da su Joel Matip i Dejan Lovren povrijeđeni i neće igrati na ovom takmičenju.

U Katar međutim neće otputovati i 16-godišnji Harvey Elliott koji je po mnogima bio najbolji igrač Liverpoola u meču protiv Aston Ville i ostavio je odličan dojam.

"Harvey Elliott - gledali smo ga i on ima 16 godina. Od prve minute pokušavao je doći do lopte. Izgledao je stvarno dobro na terenu.", rekao je nekadašnji igrač Liverpoola, Jamie Redknap sinoć nakon utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.