Selektor mlade reprezentacije BiH

Vinko Marinović najveći favorit za trenera FK Sarajevo!

Na Koševu još uvijek traje potraga za novim šefom stručnog štaba, s obzirom da je ovo mjesto upražnjeno od odlaska Husrefa Musemića sa kormila ekipa FK Sarajevo.

SportSport.ba je i prije nekoliko dana pisao da je među kandidatima za poziciju šefa struke FK Sarajevo i selektor mlade reprezentacije BiH, Vinko Marinović.

Danas neslužebno saznajemo da je Marinović sada najveći favorit za preuzimanje kormila ekipe Sarajeva.

Naime, razgovori između predstavnika kluba sa Koševa i Vinka Marinovića su prema nezvaničnim informacijama obavljeni, stavovi su približeni i u narednim danima bi dogovor mogao biti finaliziran.

Ukoliko se postigne konačni dogovor između Marinovića i FK Sarajevo, NFSBiH će morati krenuti u potragu za novim selektorom mlade reprezentacije BiH.

Također, ukoliko do dogovora dođe, Marinović bi sa Sarajevom trebao popisati dvoipogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Vinko Marinović je selektorsku poziciju u mladoj reprezentaciji preuzeo 2017. godine i sa ovom selekcijom je bilježio zapažene rezultate te je imao priliku sarađivati sa nekoliko fudbalera Sarajeva. Prije toga je vodio ekipe Zrinjskog, Borca i Kozare. Kao trener Zrinjskog je osvojio titulu prvaka BiH, a zanimljivo je da je tada u njegovom stručnom štabu bio i Eldin Jelešković, izuzetno uspješni kondicioni trener koji se prije 10-ak dana vratio u FK Sarajevo.

Jelešković je sa Marinovićem sarađivao i u mladoj reprezentaciji, a kada se uzme u obzir i činjenica da Marinović dobro poznaje situaciju u PL BiH njegovo "favorizovanje" kada je pozicija šefa struke Sarajeva u pitanju se čini najlogičnijim potezom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.