Foto - EPA

Težak poraz bivšeg bh. selektora

Nova bruka Duška Ivanovića na klupi Baskonije

Midhat Šljivak

Nekadašnji bh. selektor Duško Ivanović doživio je novi fijasko na klupi Baskonije.

Nakon što je u Euroligi na debiju poražen od Albe sa 24 poena razlike (81:57), večeras je u 15. kolu ACB lige doživio debakl na gostovanju kod Zaragoze rezultatom 101:80.

Samo u prvoj dionici Baskonia je igrala dobro. Imali su prednost od šest poena nakon prve četvrtine (14:20), ali su zatim potpuno nestali sa parketa.

Zaragoza je do kraja prvog poluvremena otišla na plus osam (39:31), da bi u nastavku domaći tim potpuno dominirao. Išla je razlika i do plus 31, a na kraju je Zaragoza slavila pobjedu od 21 poena razlike.

Dylan Ennis je predvodio domaće sa 19 poena, Alocen je ubacio 16, a Brussino je dodao 15. Shavon Shields je dominirao na drugoj strani sa 28 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.