FA Kup

City lako prošao dalje, United mora igrati novi meč

Edmir Škorić

Manchester City se bez većih problema plasirao u narednu rundu FA kupa, dok će Manchester United igrati ponovljeni meč.

City je na Etihadu ugostio Port Vale i trećeligaša poprilično lako pobijedio - 4:1. Zinčenko, Aguero, Harwood-Bellis i Foden pogađali su mrežu autsajdera, koji je ipak uspio preko Popea u 35. minuti da zabije i utješni gol.

Dalje je prošao i Leicester, koji je s 2:0 savladao Wigan, dok je Bournemouth razbio Luton s 4:0, a Portsmouth je u gostima kod Fleetwooda slavio s 2:1.

Najneefikasniji meč odigrali su Wolverhampton i Manchester United. Duel je završen bez golova, pa će ove dvije ekipe odigrati na Old Traffordu ponovljenu utakmicu.

Dosta mečeva odigrano je ranije, ostali igraju sutra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.