Nakon meča

Zidane jasno dao do znanja šta misli o Luki Modriću

S. Grebović

Jučer je Real Madrid kao gost u malom gradskom derbiju bio uvjerljiv kod Getafea (0:3).

Varane je pogađao glavom u 35. i 53. minuti, da bi tačku na i stavio reprezentativac Hrvatske Luka Modrić koji je pogodio u sudijskoj nadoknadi i tako postavio konačan rezultat.

Frederico Valverde je istrčao sjajnu kontru koju je odlično ispratio Hrvat, a Urugvajac mu je nesebično dodao iako je i on sam mogao riješiti akciju, čime je trener Kraljeva izuzetno ponosan.

"Modrić je jako važan igrač za našu ekipu i uvijek će biti. Luka Modrić je Luka Modrić. Sretan sam zbog njegovog gola i sjajne saradnje s Valverdeom. To znači da smo i psihički svi tamo gdje moramo biti", istaknuo je Zidane, koji nije propustio priliku da pohvali i Courtoisa koji je u par navrata fenomenalno intervenisao.

"Nekoliko puta u utakmici smo mogli kapitulirati, ali Courtois je bio tu za nas i došao do treće utakmice u nizu bez primljenog gola. Bili smo tim kad je bilo najbitnije i ako tako nastavimo, imat ćemo razloga za veselje na kraju godine."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.