Roma poražena od Torina

Fonseca: Da se igralo još 90 minuta ne bismo zabili gol

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su doživjeli iznenađujući poraz na svom terenu od Torina (0:2) u meču 18. kola Serije A.

Očito da su se igrači Rome na kratkoj zimskoj pauzi malo više opustili, a to je iskoristio Torino koji je s tri boda napustio Olimpico. Gosti su došli do pobjede na krilima sjajnog Belottija koji je postigao dva gola.

Roma je od početka utakmice imala incijativu i nekoliko sjajnih prilika, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Domaći tim je imao čak 25 udaraca prema protivničkom golu, od čega je njih 11 išlo u okvir.

No, efikasnost igrača Rome sinoć nije bila na zadovoljavajućem nivou, a to je rekao i trener ovog tima Paulo Fonseca nakon utakmice.

"Ekipa je dobro igrala i imali smo skoro 30 šuteva prema golu, ali lopta jednostavno nije ušla. Nismo imali neko briljantno izdanje, ali smo kreirali dosta šansi. U drugom poluvremenu smo malo popravili igru, ali smo nesretno primili drugi gol. Mislim da se igralo još 90 minuta da ne bismo opet zabili gol", rekao je Fonseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.