I Čelik i igrači žele isto

Jamak i Okić napuštaju NK Čelik · Saznajemo

Edmir Škorić

Nermin Jamak i Ševko Okić morat će potražiti nove klubove.

Iako su bili konstantni u dresu Čelika proteklih mjeseci, ovaj dvojac u drugom dijelu sezone neće biti na raspolaganju novom treneru zeničkog kluba Umitu Ozatu.

Neslužbeno, obojica su tužila klub zbog neisplaćenih obaveza, ali kako saznajemo, ni u klubu nisu zainteresirani za njihovim uslugama pa se nekako sporazumni raskid kojim bi obje strane bile zadovoljne čini kao najizglednija i najrealnija opcija.

Tridesetjednogodišnji Okić je u prvom dijelu sezone upisao 13 premijerligaških nastupa i upisa je tri asistencije, a u klub je došao u ljeto 2018. iz Radnika, dok je ranije igrao i za Sarajevo, Velež te Istru i Rudar Labin u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvije godine stariji veznjak Jamak također je u Čelik došao u ljeto 2018. godine, a u prvom dijelu sezone je u 15 premijerligaških nastupa upisao jednu asistenciju.

S obzirom na premijerligašku reputaciju koju su stekli, ubrzo možemo očekivati da pronađu nove angažmane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.