Foto: FK Velež

"Ogromna čast i zadovoljstvo"

Adis Obad se vratio u svoj Velež

Nekada sjajni fudbaler Veleža Adis Obad vratio se u matični klub.

Po završetku karijere Obad se okrenuo trenerskom poslu i dosad je imao priliku voditi nekoliko klubova, a svoje znanje ubuduće će prenositi na najmlađe fudbalere Veleža.

Potvrdili su to i iz kluba, navodeći kako je 48-godišnji Obad postao novi trener u Omladinskoj školi koja nosi ime po Muhamedu Mujiću, a ta vijest izazvala je pozitivne reakcije među navijačima Rođenih.

“Ogromna čast i zadovoljstvo mi je biti ponovo dio Veleža, dio voljenog kluba. Na poziv uprave kluba nisam mnogo razmišljao i odmah sam prihvatio ovaj poziv. Trudit ću se da pružim svoj maksimum”, rekao je Obad.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obad je u prošlosti već imao priliku raditi kao trener u Veležu. U prošlosti je bio asistent Mitroviću, Odoviću i Varešanoviću, a u dva navrata je imao priliku predvoditi Mostarce i kao glavni trener.

Također, bio je i trener na klupama Lokomotive, Blagaja, Igmana iz Konjica, kao i Iskre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.