Prijateljski meč u Siminom Hanu

FK Tuzla City bez problema protiv FK Zvijezda 09

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

U prijateljskom meču na stadionu Bare u Siminom Hanu danas su snage odmjerili premijerligaša FK Tuzla City i FK Zvijezda 09.

Domaći su slavili 3:0, a sve je bilo riješeno već nakon 16 minuta.

Dobru solo akciju u trećoj minuti pogotkom kruniše Ubiparip. Nastavili su domaći sa napadima, što im se isplatilo u 16. minuti kada Ubiparip preciznim udarcem u rašlje pogaša za 2:0.

Nastavili su Tuzlaci ofanzivno, a gosti prijete preko Predragovića u 36. minuti, te nešto kasnije preko Vidovića, ali Fejzić je bio siguran.

Drugo poluvrijeme udarcem tik pored gola otvara Dženis Beganović. Gosti su najbliži pogotku bili u 59. minuti, no prečka je zaustavila udarac Šuića i ostalo je 2:0.

Kazna je stigla već u narednom napadu kada neometani Burić pogađa za 3:0.

Gosti su do pogotka mogli u 76. minuti, no nisu pogodili sa 11 metara. Fejzić je odbranio udarac Stjepanovića, a zatim i 'odbijanac' Rukavine.

Pred sami kraj za domaće je zaprijetio i vezista Ivković, no ostalo je 3:0.

Prijateljska utamica:

FK Tuzla City - FK Zvijezda 09 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Efendić, Leković, Kojić, Moriss, Hasanović, Sesar, Mešinović, Crnkić, Badji, Ubiparip. Još su igrali: Ibeljić, Ivković, Nukić, Beganović, Hadžanović, Burić, Arežina, Šarčević, Ramić.

FK Zvijezda 09: Avramović, Janković, Benović, Tojčić, Marković, Predragović, Murga, Blagojević, Vidović, Đelmić, Lazić. Još su igrali: Bunić, Manojlović, Janković, Mandić, Janjić, Kovačević, Šuić, Stjepanović, Rukavina, Milošević, Živković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.