Pripreme u Hercegovini

Velež savladao Željezničar u Međugorju

E. Škorić

Željezničar i Velež odmjerili su danas snage u Međugorju, a ovaj prijateljski okršaj pripao je Mostarcima (2:1).

Pripreme su tek počele, pa je ovo bila prva provjera za dva premijerligaša, a Velež je danas izašao kao pobjednik u duelu sa Plavima.

Velež je poveo na samom startu meča, pošto je mrežu Kjosevskog zatresao Hasanović. Koju minutu kasnije Ćivić je izveo slobodan udarac, a dosta nezgodnu loptu zaustavlja Kjosevski i izbacuje u korner.

U 11. minuti prijeti i Željo, ali Sadikovićev udarac je izblokiran, da bi u 23. minuti Bojo pogodio za izjednačenje. Do kraja prvog dijela pokušao je Zajmović s jedne i Osmić s druge strane, ali ostalo je 1:1.

U drugom poluvremenu treneri obje momčadi će pružiti šansu i ostalim igračima.

Za Željeznićar su tako napustili Erić, Stanić, Šehić, Ikić, Kosorić, Mehić, Osmanović, Dacić, Cimirotić, Tomašević, Sudar.

Sastav Veleža u drugom: Bogdanović, Dario, Jelovac, Kosta, Bihorac, Radovac, Ćosić, Pršeš, Behram, Cvijanović, Ćatić.

Cvijanović je po ulasku u igru imao šansu za Rođene, ali bio je precizan. Potom je neprecizan bio i Behram. Cimirotić je imao priliku za Želju, ali Bogdanović brani.

U 65. minuti Velež ponovo vodi, a ovaj put pogađa Cvijanović. Ostalo je 2:1 za Velež i izabranici Feđe Dudića ostvarili su trijumf na početku priprema.

Željezničar - Velež 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Jovanović, Osmanković, Sadiković, Bojo, Subašić, Mujezinović, Mujić, Zaimović.

Velež: Bobić, Zvonić, Mrgan, Zvizdić, Čivić, Osmić, Hasanović, Vehabović, Souza, Ovčina, Fajić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.