Argentina Clausura

Estudiantes se vratio na vrh tabele

Nakon 15. kola ponovo je došlo do promjene na vrhu argentinske Clausure. Poraz Godoy Cruza iskoristili su Estudiantes i Independiente koji su pobjedama zauzeli vrh tabele.

Estudiantes je gostujućom pobjedom nad Tigreom (2:1) povratio lidersku poziciju na tabeli zahvaljujući boljoj gol razlici od Independientea. Leandro Desabato i Ernesto Sosa su donijeli prednost Estudiantesu, a Alberto Rojo je autogolom samo smanjio na 1;2.

Independiente je slavio u gostima kod aktuelnog prvaka Banfielda sa 3.1. Nestor Silvera je u 21. minuti doveo Independiente u vodstvo, Ruben Ramirez je u 34. poravnao na 1:1, a samo dvije minute kasnije Leandro Gracian ponovo dovodi goste u vodstvo. Jorge Nunez je u 90. minuti utakmice potvrdio pobjedu Independientea.

River je pomogao Estudiantesu i Independienteu pobjedom protiv Godoya na Monumaentalu (2:1). Federico Higuain je doveo Godoy u prednost, ali su Ariel Ortega i Paulo Ferrari u drugom dijelu kreirali preokret u korist River Plate.

San Lorenzo je bez mnogo problema slavio protiv Huracana, a Marcos Perez je donio pobjedu Gimnasiji protiv Boce Juniors. Veliki derbi između Rosarija i Newellsa okončan je bez pobjednika (1:1), a Racing je s dva igrača više savladao Velez Sarsfield sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.