Kakanjci se marljivo pripremaju u Antaliji

Šolbić ne sumnja u svoju Mladost: "Imamo kvalitet, igrat ćemo napadački fudbal"

Edmir Škorić, foto: E. Haračić

FK Mladost Doboj Kakanj priprema se za drugi dio sezone, u kojoj će ovaj klub pokušati da se spasi najgoreg scenarija i mogućeg ispadanja iz Premijer lige.

Sudeći po atmosferi koja vlada među igračima i članovima Mladosti u Antaliji, reklo bi se da se tim bori za sami vrh, a ne da mu "gori pod nogama".

I zaista, igrači su raspoloženi, motivisani, a trener Fahro Šolbić nije zabrinut jer, kako nam je rekao, ovako talentovana grupa igrača ne smije razočarati.

"Radimo zaista dobro iz dana u dan, ja sam jako zadovoljan načinom na koji su igrači odgovorili zadacima. Ušli smo u drugi dio drugog dijela priprema, u kojem je pet utakmica, mislim da je to sada najvažniji period. Odigrali smo jučer utakmicu protiv tima iz Turkmenistana, pobijedili smo i odigrat ćemo još četiri utakmice. Važno je da smo svi zdravi, a evo i sami vidite kako se radi na treninzima - punom parom. Ne sumnjam ni u jednom trenutku u ovaj tim", rekao nam je trener Fahro Šolbić.

On je naglasio da su mladi igrači pravo bogatstvo Mladosti, ali i da uz par iskusnih Mladost može da bude ugodno iznenađenje drugog dijela sezone.

"Igrat ćemo presing, a za takvu igru morate biti posebno spremni. Bez obzira ko nam je rival, mi ćemo od prve do zadnje minute igrati napadački, hrabro i to je jedini način da pobjeđujete".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neki igrači koji su došli također su se dobro uklopili, a moguće je očekivati da će još neko kvalitetno pojačanje stići do kraja priprema koje se završavaju 10. februara.

Sve u svemu, Mladost izgleda zrelo i spremno, kvalitetno, ali pogled na tabelu ipak šalje signal da nema opuštanja i da će svaki minut u drugom dijelu sezone biti jako bitan za Kakanjce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.