Dobra provjera za Rođene

FK Velež remizirao sa bjeloruskim Shakhtyorom

Admin Čaušević, foto: E. Haračić

FK Velež je remizirao u prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji. Mostarski tim je odigrao 1:1 sa ekipom Shakhtyora iz Bjelorusije. 

Fudbaleri Shakhtyora su bili bolji rival u prvom poluvremenu. Uglavnom se igralo na polovini Mostaraca uz nekoliko poluprilika za bjeloruski tim koji je do vodstva stigao u finišu prvog dijela. 

Za vodstvo Shakhtyora u 39. minuti pogodio Bodul poslije brze kontre. Na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu ekipe iz Bjelorusije. 

Drugo poluvrijeme za Rođene je počelo odlično. Već na startu nastavka, tačnije u 47. minuti bh. premijerligaš je stigao do izjednačenja. 

Nakon centaršuta s lijeve strane u protivničkom kaznenom prostoru se najbolje snašao Fajić koji je bez većih problema zatresao mrežu gola Shakhtyora.

 

Mostarci su desetak minuta kasnije mogli doći i do preokreta. Dobru šansu je imao Cvijanović, ali je protivnički golman izbio loptu u korner. 

Do kraja susreta obje ekipe su imale po nekoliko opasnih napada, ali rezultatskih promjena nije bilo. Ostalo je 1:1. 

Naredni ispit za izabranike Feđe Dudića na programu je 8. februara, rival će biti ukrajinski tim, Topedo-Belaz.

Prijateljska utakmica: 

FK Velež - FC Shakhtyor Soligorsk 1:1 (Fajić 47'/ Bodul 39')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bobić, Ćosić, Zvonić, Ćivić, Dario, Hasanović, Radovac, Vehabović, Cvijanović, Brandao, Fajić.

FC Shakhtyor Soligorsk: Filtsov - Antić, Sachivko, Polietivch, Burko, Kendysh, Bulyichev, Balanovich, Diasamidze, Podstrelov, Bodul.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.