Na kraju je bilo 2:2

Željezničar remizirao u Antaliji protiv ruskog Akhmata

Endin Čaušević, foto: E. Haračić

Fudbaleri Željezničara remizirali su danas u prijateljskom meču protiv ruskog Akhmata sa 2:2.

U prvom poluvremenu velike probleme igračima oba tima pravila je kiša i jak vjetar. Zbog toga nismo mogli baš uživati u fudbalu, te nije bilo nekih izdrazitih prilika u prvih 45 minuta.

No, onda smo u nastavku gledali dosta bolji meč. Akhmat je poveo sa 1:0 već u 47. minuti kada se nakon centaršuta sa lijeve strane u kaznenom prostoru Plavih najbolje snašao Mitrišev koji je matirao Kjosevskog za 1:0.

Samo minutu kasnije Željo je mogao da poravna. Stanić je centrirao s desne strane, a šutirao je Mehić, no lopta odlazi pored gola. U 60. minuti Amar Osim je u igru uveo većinu prvotimaca i to se odmah isplatilo.

Željezničar je poravnao na 1:1 u 67. minuti. Odličnu akciju odigrali su Lendrić i Zajmović, a na kraju je mrežu ruskog tima zatresao Lendrić i tako izjednačio rezultat.

Međutim, Akhmat je ekspresno uzvratio tri minute kasnije. Sadulaev je napravio slalom po lijevoj strani kroz odbranu Želje i uposlio je Mitirševa čiji udarac prvo brani Erić, ali Mitrišev je uspio da zakuca loptu u mrežu za 2:1.

Ipak, Željezničar je u finišu ponovo uspio da dođe do poravnanja. To se desilo u 81. minuti kada je Lendrić sjajno petom asistirao za Štilića koji je rutinski matirao golmana Akhmata za 2:2 što je bio konačan rezultat meča.

Pripremni meč:

Željezničar - Akhmat 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stanić, Ikić, Jovanović, Šehić, Osmanović, Jamak, Subašić, Mehić, Veselinović, Dacić. Od 60. minute Željezničar je igrao u sastavu: Erić, Stevanović, Kosorić, Ikić, Pavić, Alispahić, Sadiković, Štilić, Mujezinović, Zajmović, Lendrić.

Akhmat: Gudiev, Adamov, Karmaev, Angel, Kharin, Gaschenkov, Hakiev, Sadulaev, Kadyrov, Mistrišev, Mbengue.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.