Veliko pojačanje za Banjalučane

Zakarić objasnio zašto je izabrao Borac: "Iz nekih privatnih razloga sam odlučio ostati u BiH"

Endin Čaušević

Goran Zakarić ove zime bio je meta nekoliko bh. premijerligaša, a on je na kraju odlučio da potpiše za banjalučki Borac.

Zakarić je večeras stigao u Antaliju gdje se priključio ekipi Borca na pripremama za drugi dio sezone. On će sa svojim novim klubom potpisati ugovor na godinu dana.

Nakon dolaska u hotel u kojem se nalazi ekipa Goran Zakarić govorio je za SportSport.ba.

"Taman sam ušao u hotel, došli su ljudi iz kluba po mene. Čekam da se pozdravim sa igračima, većinu njih poznajem i neće biti problem da se uklopim u tim. Pun sam volje i želje da zaigram u Borcu i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve koji su pred nama", rekao je Zakarić i objasnio zašto je izabrao Borac.

"Bilo je stvarno zadnjih 20 dana dosta poziva iz raznih klubova i država. Bilo je poziva od drugih bh. klubova, ali jednostavno sam sa ljudima iz Borca bio na nivou koji je pokazalo se najbolji i vjerujem da ću im pomoći u njihovim ciljevima. Što se tiče Kazahstana imao sam ponudu, ali sam se odlučio za ostanak uz BiH iz nekih privatnih razloga. Nadam se da ću biti zdrav i da ću pomoći svojim igrama Borcu".

Nakon Zakarića obratio nam se i predsjednik Borca, Vico Zeljković, koji je priznao da je sretan što je njegov tim dobio takvo pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iza nas je nekoliko dana pregovora i sretni smo što smo okončali ovaj posao. Sigurno da je on veliko pojačanje za nas i bio je želja trenera od prvog dana. Mi smo i ranije imali želju da ga dovedemo, ali to nije bilo realno. Sada su se složile kockice s obje strane. Moram da pohvalim Zakarića za izbor jer je imao velike finansijske ponude i sigurno da finansije nisu presudile nego njegova želja da se vrati u ligu", rekao je Zeljković, te dodao.

"Kada je krenulo prvenstvo bio nam je cilj da pokušamo biti oko petog ili šestog mjesta, te da na proljeće ganjamo izlazak u Evropu. Ostalo je 14 kola i vidjeli smo na terenu da smo ljetos uradili posao bolji nego što smo mislili. Ako se otvorili prilika za trofeje vidjet ćemo, igrat ćemo na oba fronta i vidjet ćemo šta će to donijeti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.