Jako dobar meč u Antaliji

FK Sarajevo remizirao s Radničkim, Mustedanagić zabio dva gola

Midhat Šljivak, foto: E. Haračić

Sarajevo je u pripremnom meču u Antaliji remiziralo s Radničkim iz Niša rezultatom 2:2.

Radnički je bolje ušao u meč. U uvodnim minutama su imali nekoliko dobrih pokušaja, ali golman Džafić je bio itekako siguran na golu.

Ipak, u 28. minuti nešto bolja igra srbijanskog tima donijela im je prednost. Dejan Meleg je postigao fantastičan gol za prednost od 0:1.

Potom je tim Vinka Marinovića krenuo malo ofanzivnije prema golu Radničkog. U 30. minuti Zinedin Mustedanagić odlično gađa iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi tik pored gola.

U 41. minuti mladi veznjak je mnogo precizniji. Pogodio je protivničku mrežu nakon lijepe akcije za 1:1, što je bio rezultat nakon prvog dijela meča.

Prvu šansu u nastavku ponovo propustio Mustedanagić čiji slobodnjak ovog puta čisti protivnička odbrana. Mustedanagić je u 57. minuti dobro uposlio i Handžića, ali napadač bh. prvaka nije uspio zabiti iz dobre prilike.

U 66. minuti Radnički je u fantastičnoj šansi, ali Džafić fantastično brani udarac jednog igrača tima iz Niša, da bi samo minut kasnije Mustedanagić ponovo pogodio mrežu protivnika za prednost Sarajeva od 2:1. Asistirao je rezervista Cruz.

Igrao je Bordo tim jako dobro, ali u 75. minuti su primilo gol nakon kornera za izjednačenje rezultata na 2:2. Pogodio je Nikola Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mustedanagić je u 84. minuti imao još jedan sjajan šut. Ovog puta je njegov udarac zaustavljen, a u nastavku akcije Handžić se spetljao i nije uspio da pogodi protivničku mrežu i ostalo je 2:2.

Početni sastav FK Sarajevo: Džafić, Kurdić, Miličević, Šabanović, Islamović, Oremuš, Đokanović, Mustedanagaić, Milanović, Jukić i Handžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.