Ukrajinska Zorya pobijedila 4:0

Težak poraz u posljednjoj provjeri FK Željezničar u Antaliji

Fudbaleri Željezničara odigrali su danas posljednju pripremnu utakmicu u Antaliji u kojoj su doživjeli težak poraz od krajinske Zoryje. Konačan rezultat bio je 4:0. 

Ukrajinska ekipa je na samom otvaranju susreta pokazala da je u ovom trenutku bolji rival i od samog starta je stiskala odbranu Plavih.

Imali su u tom periodu nekoliko finih situacija, ali na prvu pravu šansu čekalo se do 14. minute. Tada je Filip Erić nakon jednog dobrog šuta s distance odbranio udarac i izbacio loptu u korner.

Samo pet minuta kasnije Ukrajinci su poveli. Nakon lijepe akcije pogodio je Bohdan Liedniev i to je bilo 1:0. Tu se ukrajinska ekipa nije zaustavila pa je samo sedam minuta poslije postigla novi pogodak.

Ponovo su lijepo odigrali akciju i jednim potezom napravili višak kroz odbranu Želje te je pogodio Kocherhin za 2:0.

U 29. minuti i Željezničar prijeti, ali udarac Stevanovića odlazi pored gola. Dominacija Zoryje se poslije toga nastavila i do trećeg gola dolazi se u 37. minuti. Nova izgrađena akcija i novi pogodak Liednieva.

To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku su Ukrajinci malo digli nogu s gasa. Prvu šansu imali su u 47. minuti nakon greške Stanića, ali Erić je odbranio. U 58. minuti prijeti i Željo preko Lendrića ali preko gola.

U 60. minuti Zorya dolazi do novog gola. Ovog puta je nakon lijepog solo prodora pogodio Kocherhin i to je bilo 4:0.

Kasnije se ušlo u nešto mirniji tempo. Zorya je prvu narednu šansu imala u 74. mintui, ali Erić je sjajno intervenisao. Poslije i Željo prijeti i to nakon kornera, ali Ukrajinci su se uspjeli odbraniti nakon velike gužve.

Imao je Željo još nekih situacija pred golom Ukrajinaca u samom finišu meča, naročito iz kornera, ali promjene rezultata više nije bilo. 

Inače, bila je ovo posljednja provjera za Pave u Antaliji koji se uskoro vraćaju u Sarajevo.

Prijateljski meč:

Zorya Luhansk - FK Željezničar 4:0   

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zorya: Vasilj, Tymchyk, Abu Hanna, Cheberko, Mykhalilichenko, Cvek, Kocherhin, Lideniev, Korchenko, Khomchenovskyi, Perović.

Željezničar: Erić - Stevanović, Kosorić, Jovanović, Stanić - Alispahić, Sadiković - Zajmović, Štilić, Mujezinović - Lendrić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.