Veliki kiks Katalonaca

Barcelona zbog dva razloga u januaru nije dovela Haalanda

Endin Čaušević

Barcelona je ove zime imala priliku dovesti Erlinga Haalanda u svoje redove, ali katalonski klub je odustao od tog transfera.

Haaland je na kraju za 20 miliona eura prešao u Borussiju Dortmund i to je bio odličan potez. Norvežanin igra u životnoj formi jer je u dosadašnjem dijelu sezone za Red Bull Salzburg i Dortmund odigrao 29 mečeva i dao je nevjerovatnih 39 golova.

Nakon prvog dijela sezone u Salzburgu gdje je pružao fantastične igre Haaland je odlučio napustiti klub. Norvežanin je bio i na meti Barcelone, ali katalonski klub je odustao od njegovog dovođenja.

Španski mediji danas prenose da je Barcelona takvom odlukom napravila nevjerovatan kiks, a navodno Haalanda su odlučili odbiti zbog dva razloga.

Prvi razlog bio je što su u Barceloni vjerovali da se Norvežanin ne bi baš uklopio u način igre katalonskog kluba, a drugi jeste finansijske prirode jer je Leipzig Barceloni tražio dosta više novca od onog kojeg su na kraju dobili od Dortmunda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.