Počinje drugi dio sezone

Petrović pred Željezničar: Ne znam je li ovo dobar ili loš znak...

Edmir Škorić

U subotu se nastavlja Premijer liga BiH, a FK Radnik Bijeljina će ugostiti FK Željezničar.

Slavko Petrović vratio se u Radnik, a zanimljivo da će sutra sjediti nasuprot svog bivšeg kluba Željezničara.

"Odradili smo 48 treninga i odigrali smo pet prijateljskih utakmica, dobili smo tri i odigrali dvije neriješeno i to je atipično za moje ekipe, jer zna se da moje ekipe u pripremama djeluju teško i da dobijaju malo utakmica. Ne znam je li ovo dobar ili loš znak, vidjet ćemo", rekao je Petrović na press konferenciji, dodavši:

"Igrački kadar iz prvog dijela je kraći za šest igrača. Četvorica su nas napustila, dvojicu smo iznajmili u nižu ligu, ali doveli smo četiri igrača. Novaković i Okić su tu da nam odmah pomognu, a tu su i dva mlada igrača koje želimo približiti ekipi jer vjerujemo u njih. Imali smo i sedam juniora. Jedan junior je priključen ekipi (Nikić), a uz to smo na pripremama imali dva kadeta i oba će ostati kod nas. To su Šakilović i mladi i perspektivni golman Mitrović".

Onda je govorio i o samoj sutrašnjoj utakmici koja počinje u 14:30 sati.

"Sigurno s nestprljenjem očekujemo duel sa Željezničarom. Pripremne utakmice nemaju tu draž kao prvenstvene, naročito ako te u prvom kolu očekuje takav gigant kao što je Željezničar. Pokušaćemo sve da bodovi ostanu ovdje, ali sigurno da to i Željezničar želi. Oni imaju jako iskusnu ekipu gdje se nalaze vrhunski igrači kao što je Štilić, koji je po meni najbolji igrač u državi bez konkurencije. Tu je jako dobar i iskusan stoper kao što je Jovanović, imamo Lendrića, Alispahića, Ramovića... Očekujem da se među 18 nađe desetak koji su bili u mom mandatu, a možda ih sedam i počne utakmice. To je mala prednost za nas, drugačije je ako ti vidiš nekog igrača 3-4 ili utakmice ili godinu dana".

Svjestan je da bi duel sa Plavima s Grbavice mogao biti putokaz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Utakmica koja može da nam napravi jedan putokaz. Možda nas ponese u ovo prvenstvo jer sigurno ne možemo napadati prva tri mjesta, ali možemo pokušati nešto što je za mnoge neizvodivo... Nakon Želje imamo gostovanje Čeliku, pa kući Zvijezda 09 i ako bi se uzelo sedam bodova, moglo bi se realno gledati prema pozicijama koje vode u Evropu", zaključio je Petrović.

Susret Radnika i Željezničara igra se sutra od 14:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.