Sporna situacija sa meča Sarajevo - Tuzla City

Sudijski izvještaj: Badji isključen zbog nasilničkog ponašanja

Admin Čaušević

Dosta bure izazvala je sporna situacija iz finiša prvog poluvremena utakmice Sarajevo - Tuzla City kada je pocrvenio Badji Badara. 

Badji je u 42. minuti utakmice prvo grubo startao nad Ivanom Jukićem, nakon čega je za vrat uhvatio Amera Dupovca, pa mu je sudija Zoran Grbić nakon konsultacija pokazao crveni karton.

U sudijskom izvještavju je navedeno kako Badji nije isključen zbog oštrog i nepreznog starta već zato što se ponašao nasilnički.

"Nasilništvo, guranje protivničkog igrača sa obje ruke u predjelu vrata", stoji u dijelu sudijskog izvještaja koji se odnosi na Badjiev crveni karton.

Inače, Sarajevo je riješilo utakmicu u svoju korist s 6:2, a delegacija Tuzla Cityja je svečanu ložu stadiona Asim Ferhatović napustila na poluvremenu.

Svoj komentar neposredno nakon dešavanja u finišu prvog dijela za SportSport je dao i Azmir Husić, alfa i omega tuzlanskog kluba.

"Ovo je sramota od fudbala. Imamo u jednom glavnom gradu na stadionu situaciju da igrač Sarajeva momku kaže 'majmune'. To je rasizam. Izgleda da ćemo fudbal igrati samo za Sarajevo i za nekoliko velikih klubova. Ovako titule osvajaju. Tužno je, gledaš, a ništa ne možeš da promijeniš. Mi ćemo sazvati vanrednu press konferenciju, ali odustati ne smijemo i moramo da se borimo protiv ovakvog fudbala", kazao je Husić te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovaj isti sudija nam je već pokazao šta namjerava da uradi na Tušnju i kada se suprostavite, dobijete kaznu. Šta da uradim? Da tražimo plaćene ubojice da ubijaju, pa onda robija? Ne znam stvarno... Ovo je velika bruka i sramota. Jedino ovako veliki klubovi mogu da dođu do titule".

"Ne možemo ovako uspjeti, bez obzira o kome se radi. Uložite novac, napravite ekipu, ali ne možete da pobijedite. Jednostavno vam sudije ne daju, ma šta da kažem više... Sramota, nigdje veze", rekao je on.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.