Dilaver je napustio Bilino polje zbog neizmirenih obaveza, a mjesec dana nakon odlaska iz Čelika pronašao je novi klub

Bivši napadač Čelika narednu godinu igrat će u Uzbekistanu

Haris Dilaver karijeru nastavlja u Aziji · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nakon što je zbog neizmirenih obaveza dobio raskid ugovora s NK Čelik, Haris Dilaver svoju će karijeru nastaviti u Aziji. 

Ovaj 30-godišnji napadač, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Zeničana u narednih godinu dana nastupat će u Uzbekistanu. 

Dilaver je potpisao ugovor na godinu dana s ekipom Nasaf Qarshi. Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i sam nogometaš.

"Ja sam u Uzbekistan došao prošlog ponedjeljka, tokom prošle sedmice sam obavio ljekarske preglede, sve je prošlo kako treba i potpisao sam ugovor na godinu dana. Prvenstvo kreće u nedjelju, a prvu utakmicu gostujemo ekipi Qizilquma. Ovdje liga inače traje od marta do kraja godine. Sa mnom u klubu je i Marko Stanojević, koji je u prošlosti igrao i za Laktaše, a poslije za Šerif, Shakhtar Karaganda i druge klubove“, kaže Dilaver.

Klub ima visoke ciljeve za narednu sezonu

„Cilj nam je da se ove godine plasiramo u Azijsku ligu šampiona, stvarno imamo sjajne uslove, stadion je vrhunski, klub ima sve potrebno za treniranje i sav fokus će mi biti na treniranje i utakmice. Liga je veoma dobra, iz godine u godinu sve jača, dosta je i igrača s Balkana, nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi u klubu, te da ćemo ostvariti zajednički cilj“, kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver.

Dilaver je ove sezone u 14 nastupa za Čelik postigao dva gola, a prošle je sezone bio jedan od najboljih napadača u Premijer ligi i prvi strijelac Čelika. U svojoj karijeri još je nosio dres Mladosti, Viteza i grčkog Plataniasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.