Odlična partija u Banjaluci

Šampionsko izdanje Sarajeva za pol poziciju

Admin Čaušević

Možda i najboljom partijom ovo sezone Sarajevo je u Banjaluci istaklo ozbiljnu kandidaturu za odbranu titule prvaka BiH. 

Sarajevo je pružilo šampionsku igru u pobjedi nad Borcem. Bordo tim je na vrućem gostovanju djelovao kao ekipa s glavom i repom od početka do kraja utakmice i to protiv do tada neporaženog i "nabrijanog" domaćina.

Izabranici Vinka Marinovića su slavili s 0:2. Benjamin Tatar je sa dva gola pokupio šlag uz izuzetno dobru partiju svih igrača, posebice Amara Rahmanovića i Hrvoja Milićevića.

S ova tri boda Sarajevo se praktično našlo u pol poziciji pred reći dio prvenstva. Lider premijerligaške tabele će u posljednjem kolu regularnog dijela dočekati Mladost i izvjesno je da će ostati na prvom mjestu.

To znači da će koševski premijerligaš baš kao i prošle sezone u treći dio prvenstva ući s prve pozicije te će šest utakmica igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase, dok će preostalih pet gostovati.

Iako još uvijek ima još dosta da se igra sluteći prema prikazanom u prva dva kola, još ako se uzme u obzir težina protivnika Sarajevo u nastavak sezone ulazi s odličnim šansama da zadrži titulu u svojim vitrinama.

Na maskimalnom učinku u dva proljetna kola je i Zrinjski. Plemići su s po 2:0 savladali Čelik i Slobodu. Željezničar sa dva gostovanja u Semberiji (remi protiv Radnika i pobjeda nad Zvijezdom 09 op.a.) donio četiri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izvjesno je da će ova dva tima biti glavni konkurenti Sarajevu u titulu za prvaka BiH, iako još uvijek ne treba otpisati Borac koji je nakon ovog kola na -6 u odnosu na lidera.

Među neporaženim timovima Velež, Široki Brijeg i Radnik. Na pobjedu u 2020. godini još čekaju Borac, Tuzla City, Mladost, Sloboda, Čelik i Zvijezda 09.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.