Kao da su izgubili sve šanse za titulu

AS otkrio kakva je bila atmosfera u avionu Barcelone nakon El Clasica

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone poraženi su sinoć u gostima od Real Madrida sa 2:0, te su tako izgubili prvu poziciju na tabeli La Lige.

Kraljevski klub je pred svojim navijačima uspio da slavi sa 2:0 iako nisu baš pružili najbolju partiju. Barcelona je u prvom dijelu imala nekoliko odličnih prilika, no izostala je realizacija Lionela Messija i društva.

Ovim porazom Barcelona je sada druga na tabeli i ima jedan bod manje u odnosu na Real. Poraz na Bernabeu je pogodio igrače katalonskog kluba o čemu je jutros najviše pisao madridski AS.

AS je objavio da je atmosfera u avionu Barcelone tokom povratka kući bila veoma loša. Igrači su bili utučeni i razočarali zbog povrede, te uopšte nisu pričali.

Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu pokušao je motivacionim govorim malo popraviti situaciju i umanjiti frustracije igrača, ali u tome nije uspio. AS piše da se se igrači ponašali kao da su izgubili borbu za titulu iako je do kraja sezone ostalo još 36 bodova u igri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.