Rođeni slavili

FK Borac niže poraze, a novi je stigao u Mostaru: Fajić u 92. minuti pogodio za pobjedu FK Velež!

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u Mostaru pobijedio Borac sa 2:1 u susretu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je nešto bolje ušao u meč. Domaći tim je bio konkretniji u ofanzivi, a u devetoj minuti su imali i prvu veliku šansu. Ćivić je izašao sam pred Kukriku, ali golman Borca sjajno brani njegov udarac i spašava svoj tim.

Dobar tempo igre nastavljen je i u nastavku prvog dijela. Međutim, izostajale su prave šanse kojih da gotovo i nije bilo u prvom poluvremenu.

Rođeni su za nijansu bili bolji i treba istaći još situaciju u kojoj je Jovanović umalo zabio autogol, ali mreže su u Mostaru nakon 45 minuta igre mirovale.

I u nastavku je Velež bio konkretniji i bolji tim. Borac nije pokazao ništa, a u 65. minuti napadi Rođenih su se isplatili. Bizaran autogol postiže Janičić nakon ubacivanja Fajića i domaći tim je došao do vodstva od 1:0.

Tek u 73. minuti banjalučani su po prvi put zaprijetili. Goran Zakarić je odlično šutirao, ali Bobić odlično brani i spašava svoj tim.

Nisu Rođeni dopustili previše gostima do kraja, ali su u 88. minuti odlučili 'pokloniti' gol protivniku. Veliku grešku Maneva i Bobića koristi Goran Zakarić i pogađa za 1:1.

Ipak, u 92. minuti Velež stiže do pobjede. Ćivić ubacuje s lijeve strane, a Nusmir Fajić pogađa za 2:1 i treći uzastopni poraz Borca u desetak dana. Tako je Vlado Jagodić na klupi Banjalučana startovao porazom.

Premijer liga 22. kolo:

Velež - Borac 2:1 (Janičić 65'ag, Fajić 90+2' / Zakraić 88')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Pršeš, Ćosić, Fajić, Brandao, Hasanović, Vehabović, Čivić, Radovac.

Borac: Kukrika, Volkov, Radulović, Jovanović, Kajkut, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Janičić, Ziljkić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.