Tri boda za Plave

Majstorija Semira Štilića ponovo digla Grbavicu na noge: FK Željezničar pobijedio FK Tuzla City!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 22. kolu Premijer lige na stadionu Grbavica savladao FK Tuzla City s 1:0.

Željezničar je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu. Tim Amara Osima je konstantno napadao, ali nije bilo prave završnice.

Dva puta je golu gostiju prijetio Mladen Veselinović, oba puta je pogađao vanjski dio mreže, a dobar pokušaj je zatim imao i Mehmed Alispahić, no lopta je uz pomoć bloka otišla tik pored gola.

Nije Tuzla napravila ništa u prvom poluvremenu ovog duela. Bili su u podređenom položaju, domaći su još jednom prijetili u 37. minuti kada udarac Sadikovića iz slobodnjaka ide pored gola.

Nakon svega viđenog u prvom poluvremenu gosti itekako mogu biti zadovoljni što su imali nulu nakon prvih 45 minuta igre.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti ostaju s igračem manje. Ivan Kostić je dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Slobodnjak kojeg je Kostić skrivio donio je i gol. Majstorski je za 1:0 pogodio Semir Štilić za prednost domaćeg tima od 1:0.

Osam minuta kasnije tri velike šanse za Željezničar. Fejzić je spašavao nakon pokušaja Veselinovića, zatim je jedan igrač Tuzle zaustavio na liniji šut, a zatim ponovo Fejzić zaustavlja još jedan udarac domaćeg tima.

Kontrolisao je Željezničar utakmicu u potpunosti. Nisu gosti iz Tuzle mogli napraviti previše, a s druge strane Fejzić ih je spašavao. U 79. minuti je ponovo zaustavio Veselinovića i to na sjajan način.

Fejzić je potom napustio meč zbog povrede, Lendrić je zatim imao i priliku da riješi meč, no spetljao se, da bi u 87. minuti gosti tražili penal nakon duela Stevanovića i Crnkića ali se sudija nije oglasilo. Ostalo je do kraja 1:0 za Plave koji su stigli do vrijedna tri boda.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Željezničar - Tuzla City 1:0 (Štilić 50')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Kosorić, Ramović, Štilić, Alispahić, Sadiković, Veselinović, Lendrić, Ikić.

FK Tuzla City: Fejzić, Kostić, Arežina, Šarčević, Kulović, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Ubiparip, Morris.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.