Zabranjeno rukovanje

Derbi Italije je večeras počeo ovako i više nikad: Umjesto pružene ruke - 'palac gore'

Juventus i Inter su prije pola sata počeli susret 26. kola italijanske Serije A.

Utakmica je, kao i ostale u ovom kolu, počela na neobičan način. U Italiji je, baš kao i u Engleskoj, zabranjeno rukovanje prije početka utakmice zbog koronavirusa.

Tako su igrači Juventusa i Intera večeras samo prošli jedni pored drugih, a prilikom određivanja strana i razgovora sa sucima samo su digli palac gore umjesto standardnog rukovanja.

Ako uzmemo u obzir i činjenicu da večeras u Torinu, na Alianz Stadionu, nema publike, kao i na ostalim terenima, onda možemo reći da je Derbi Italije večeras počeo ovako i teško da će više ikad.

Inače, ove mjere zabrane u Italiji su na snazi do 3. aprila, a nije isključeno da se Seria A potpuno odgodi ako situacija s virusom postane gora u narednom periodu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.