Bivši golman mostarskog Zrinjskog

Nikola Vasilj debitirao za Zoryu

Mladi bh. golman Nikola Vasilj prošlog tjedna debitirao je za trećeplasirani tim ukrajinskog prvenstva Zoryu.

Vasilj, koji je u prošlosti branio i za mladu reprezentaciju (U-21) Bosne i Hercegovine među vratnice je stao protiv ekipe Lviva i svoj posao odradio vrlo dobro u pobjedi svog tima od 2-0. 

Iz redova mostarskog Zrinjskog Nikola je otišao u Njemačku, drugu momčad Nuremberga za koju je prije transfera u ukrajinski tim imao 45 nastupa. Vasilj je u Zoryu stigao u ljeto 2019. godine a marljiv rad i strpljenje polako dolaze na naplatu pa je mladi Međugorac (rođen 02.12.1995) počeo uživati povjerenje Viktora Skrypnika, pa je prvi golman tima Zauri Makhardze dobio pravu konkurenciju u liku ovog bh. golmana. 

Zorya vodi veliku borbu s kijevskim Dinamom, te Desnom od koje je zabilježila poraz u posljednjem kolu, za drugo mjesto u Premier Ligi iza nedodirljivog Shakhtara iz Donecka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.