Sjeverna Koreja ostaje bez kvalifikacija

Reprezentacija Sjeverne Koreje mogla bi biti izbačena iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, ako ne pristane da utakmicu kvalifikacija igra u Seoulu.


NS Sjeverne Koreje odbio je igrati utakmicu protiv Južne Koreje u glavnom gradu ove zemlje, kako su rekli zbog sigurnosnih razloga. Oni traže da se utakmica igra na otoku Jeju ili nekoj drugoj zemlji, jer u „Seoulu traju masovni protesti zbog poskupljenja hrane i goriva“. Južnokorejanci su odbili ovakav prijedlog, a podržala ih je i Azijska fudbalska federacija, pa bi se vrlo lako moglo desiti da Sjevernokorejanci budu izbačeni iz kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.