Košakaši Göttingena

Sastav iz Njemačke osigurao Eurokup

Göttingen osvojio EuroChallenge Cup

M. Maksimović

Košarkaši Göttingena osvojili su Fibin EuroChallenge Cup na završnom turniru koji se upravo igrao u ovom njemačkom gradu. U finalnom susretu Göttingen je savladao Samaru iz Rusije 83:75. Ovom pobjedom Göttingen je izborio nastup naredne sezone u Eurokupu.

U prvom dijelu utakmice Göttingen je stalno vodio, ali nije uspijevao napraviti nešto konretno, sve do završnice treće četvrtine kada serijom 15:6 odlazi na +12, 57:45. Minuti i 24 sekunde prije kraja Douthit je poentirao pa je Samara stigla na svega tri poena zaostatka 72:69. Mini serijom 4:0 Göttingen je ponovo pobjegao na solidnih 76:69 i tu stečenu prednost do kraja, zahvaljujući preciznim izvođačima slobodnih bacanja, očuvao do kraja.

Centar Chris McNaughton je bio prvi strijelac domaće ekipe sa 22 poena, Ben Jacobson je uabcio pet manje, a još su dvocifreni bili Taylor Rochestie sa 14 i iskusni Michael Meeks sa 10 poena. U ekipi Samare prvo ime je bio Luis Flores sa 22 poena, Ralf Biggs je ubacio 16, a Ernest Bremer 11 za 36 minuta koliko je proveo na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.