Pregovara s Milanom

Thiago Silva se nakon osam godina vraća u Italiju?

Endin Čaušević

Thiago Silva je na ljeto 2012. godine odlučio napustiti Milan i karijeru nastaviti u dresu PSG-a.

Rossoneri su tada od prodaje brazilskog defanzivca zaradili 42 miliona eura, a on je bio drugi igrač Milana nakon Zlatana Ibrahimovića koji je tog ljeta odlučio karijeru nastaviti u francuskom klubu.

Brazilac je već osam godina član PSG-a, ali čini se da je došlo vrijeme za rastanak. Ovom 35-godišnjem igraču ističe ugovor na kraju sezone i čini se da neće produžiti saradnju s Parižanima.

Italijanski mediji prenose da su čelnici Milana već kontaktirali Silvu i poručili mu da ga žele vratiti na San Siro. Thiago Silva nema ništa protiv toga, te je već počeo pregovore oko ugovora.

Tuttosport piše da je problem što Silva traži previsoku platu, ali u klubu vjeruju da će on pristati na smanjenje nakon cijele situacije koja je nastala zbog koronavrisa. On bi s Milanom trebao potpisati ugovor na dvije godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.