Dobit će mjesto pomoćnog trenera u Bayernu

Miroslav Klose se vraća na velika vrata

Endin Čaušević

Legendarni njemački napadač Miroslav Klose prije četiri godine odlučio je završiti svoju karijeru.

Klose je nakon odlaska u penziju odlučio prvo da se dobro odmori, te da što više vremena posveti svojoj porodici. Ne krije da mu je želja da u budućnosti bude na velikoj sceni, ali ovaj put u ulozi trenera.

Naime, Klose je trenutno trener kadetskog tima Bayerna, a uskoro bi mogao dobiti šansu i u prvom timu.

Kako piše Bild on radi na tome da dobije sve potrebne licence, a Bayern mu je spremio novu ulogu. Klose će u budućnosti biti pomoćnik Hansu Flicku i sada se očekuje samo zvanična potvrda.

Klose bi na ovu funkciju trebao doći pred početak nove sezone, a to je dokaz da u Bayernu žele da mu nekada u budućnosti pruže priliku da bude i glavni trener ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.