Njemački igrač napušta Dortmund

Roma nije jedina koja želi dovesti Gotzea

Endin Čaušević

Njemački fudbaler Mario Gotze na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti Borussiju Dortmund.

Gotze ima ugovor s Dormtundom do kraja ove sezone, a kako stvari stoje klub mu neće ponuditi nastavak saradnje. Jučer su italijanski mediji objavili da ovaj veznjak pregovara s Romom, ali još jedan italijanski klub je pokazao interes.

Naime, Gotzea je kontaktirao i Milan koji bi rado vidio bivšeg reprezentativca Njemačke na San Siru. Sigurno da je olakšavajuća okolnost što će on biti slobodan igrač, te zainteresovani klubovi pregovaraju samo s njim oko uslova ugovora.

Gotze se ove sezone nije naigrao u dresu Dortmunda jer je u Bundesligi odigrao svega 13 utakmica, te je postigao tri gola.

Ovaj 27-godišnji fudbaler bi mogao put Italije, a da li će izabrati Romu ili Milan ostaje nam da vidimo. Gotze je ponikao u Dortmundu, a pored ovog kluba još tri sezone je proveo u dresu Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.