Čeka se odgovor iz Pariza

Mundo Deportivo: Barcelona PSG-u za Neymara ponudila čak tri igrača

Edmir Škorić

Barcelona ne želi odustati od Neymara, ali nije u situaciji da se razbacuje novcem, pa će na druge načine pokušati da vrati Brazilca.

Neymar je 2017. u rekordnom transferu od 222 miliona eura iz Barcelone otišao u Pariz, no ubrzo su počele glasine da Brazilac želi da se vrati i da nije sretan u Francuskoj. Pregovora je bilo prošle godine, ali do transfera tada nije došlo.

PSG je tada zahtijevao od Barcelone minimalno 200 miliona eura, a sada je spreman svog sjajnog krilnog napadača prodati za 150 miliona, što opet nije cifra koju, posebno u ovom teškom periodu, čelništvo Barcelone može tek tako da izdvoji za jednog igrača, pa makar bio on i Neymar.

Barcelona je, međutim, objavio je to jutros Mundo Deportivo, spremna da Parižanima u zamjenu za Neymara pošalje Ousmanea Dembelea, Samuela Umtitija i Jean-Claira Todiba.

Za sada nije poznato hoće li Parižani pristati na ovu razmjenu.

Inače, ove je sezone Neymar odigrao 15 utakmica u Ligi 1 i postigao je 13 pogodaka uz to dodavši šest asistencija, dok je u Ligi prvaka na četiri meča postigao tri gola uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.