FOTO: FK Borac

Jagodić izveo nogometaše na teren, čeka se odluka o sudbini sezone

FK Borac odradio prvi trening poslije pauze

I nogometaši banjalučkog Borca danas su počeli sa pripremama.

Poslije dva mjeseca pauze Banjalučani su izašli na teren, a radilo se u tri grupe po osam nogometaša. Golmani su treniali odvojeno, a osim njih na terenu su bili šef stručnog štaba, trener, fizioterapeut i ljekar.

"U prvim danima ćemo uraditi određena mjerenja igrača. I dalje čekamo odluku da li će se igrati ili ne. Mi svakako radimo kao da će se igrati, a ako ne bude fudbala, imamo četiri mikro ciklusa po sedam dana koje ćemo odraditi, a onda naravno postupati po daljim uputama saveza, odnosno uprave kluba", rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Igrači su prošli kompletnu medicinsku proceduru, a svi su zdravi.

"Drago nam je što smo konačno počeli sa radom. Trebaće nam vremena da malo vratimo rutinu treniranja. Naravno trebaće vremena i da se priviknemo na treninge u ovim manjim grupama. Lično sam trenirao u karantinu, ali nedostajao mi je teren i lopta. Trebaće nam vremena da uđemo u neku optimalnu formu", istakao je kapiten Borca Stojan Vranješ.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.