Dao dres na aukciju

Ronaldo pomaže djevojčici iz Beograda

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac je napravio humani gest i pomogao djevojčici Sofiji Markuljević, kojoj skupljaju novac za odlazak na operaciju.

Napadač Juventusa donirao je dres s utakmice protiv Milana koja je odigrana 11. novembra 2018. godine, kada je postigao gol u 2:0 pobjedi svog tima.

Dres je stavljen na aukciju i sav prihod će otići u fond za malu djevojčicu iz Beograda. Cijena je dostigla cifru od gotovo 5.000 eura, a aukcija traje još 24 dana.

Inače, roditeljima djevojčice koja boluje od rijetke bolesti spinalne mišićne atrofije potrebno je čak 2.100.000 eura, a rok za sakupljanje novca i operaciju je 10 mjeseci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.