Vlasti spremaju sankcije

Francuzi u šoku jer je u "crvenoj zoni" odigrana utakmica pred gledateljima

Edmir Škorić

U Francuskoj je i dalje kritična situacija zbog pandemije koronavirusa, a nogomet je odavno suspendovan.

Francuska nogometna liga je prekinula sva takmičenja, isto je učinjeno i u mnogim drugim sportskim organizacijama, ali ni činjenica da je pandemija odnijela skoro 30.000 žrtava pojedine nije uplašila.

Tako je u okolini Strasbourga, koji se nalazi među ugroženijim francuskim gradovima, odigrana nogometna utakmica između lokalnih timova Neuhofa i Hautepierrea, a na stadionu je bilo oko 400 gledatelja.

Prema fotografijama i videozapisima koji su preplavili internet to se jasno i vidi, pa i da publika utrčava u teren da proslavi golove timova.

"Glupost i neodgovornost mogu dovesti do katastrofalne zdravstvene situacije u našoj regiji. Naše područje i medicinsko osoblje ne trebaju novi dramu", kazao je dogradonačelnik Strasbourga Serge Oehler za francuske medije.

Najavljene su sankcije za aktere spomenute utakmice na stadionu Paco Meteo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.