Jelen Super liga

Partizan treći put uzastopno prvak Srbije

Pobjedom nad OFK Beogradom na Karaburmi Partizan je kolo prije kraja Jelen Super Lige Srbije osvojio treću uzastopnu titulu prvaka države, a 22. u klupskoj historiji.

Partizan je sa sigurnih 3:0 bio bolji od OFK Beograda kojem je ovo tek prvi poraz u posljednjih sedam utakmica. Cleo je u 9. minuti načeo mrežu Romantičara, a u posljednje dvije minute utakmice Brana Ilić i Radoslav Petrović postavljaju konačnih 3:0. Aleksandar Stanojević je sa 38 godina postao najmlađi trener  Partizana u historiji koji je vodio klub  i osvojio naslov prvaka. 

Dok u Partizanu slave u najvećem rivalu tuguju i nastavljaju sa rasprodajom ugleda kluba. Crvena zvezda je danas na Marakani poražena od BSK-a iz Borče sa 3:1 iako je nakon prvih 45 minuta imala prednost od jednog gola.

Kolo prije kraja prvenstva poznat je jedan putnik u niži rang. To su fudbaleri Mladog Radnika koji su danas na svom stadionu poraženi od direktnog rivala Čukaričkog sa 4:1 i tako se preselili u niži rang. U posljednjem kolu če pasti odluka o ostalim putnicima između Čukaričkog, Napredka, BSK-a i Hajduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.