Ugovor će službeno isteći 31.05.

Ugovor ističe Kosti Manevu: Hoće li sjajni stoper Rođenih ostati u Mostaru?

Kosta Manev, makedonski stoper, krajem avgusta prošle godine postao je članom mostarskog Veleža. 

Manev je u Velež stigao u jeku najveće krize kada je mostarski klub otvorio povratničku sezonu s tri vezana poraza koji su na koncu trenerske klupe koštala trenera Ibru Rahimića. 

Za Rođene je debitirao u 4. kolu na Tušnju kada je na klupu Veleža ustoličen i Feđa Dudić a mostarski klub osvojio svoj prvi bod u ovoj, još uvijek aktualnoj sezoni. Otada se Manev etablirao kao jedna od najjačih karika Veleža a sjajni makedonski stoper postao je jedan od ljubimaca mostarske publike. 

Ovih dana Kosti Manevu ističe ugovor s Veležom koji je potpisan do kraja ove sezone. Nije tajna da je Makedonac svojim sjajnim igrama skrenuo na sebe pozornost i drugih klubova a kako saznajemo, interesa za Maneva ne nedostaje. Također, nije tajna ni da bi ga FK Velež volio ostaviti u svojim redovima, te mu ponuditi i duži ugovor, no pitanje je hoće li Rođeni moći ispuniti financijske zahtjeve Makedonca. 

Ni sam Manev ne bi imao ništa protiv ostanka u Mostaru, no kako je pandemija koronavirusa i financijski promijenila dosta toga u našoj zemlji, još je pod znakom pitanja hoće li doći do nastavka suradnje ovog vrsnog stopera i FK Velež. Ono što je sigurno je da će se do kraja naredne sedmice znati rasplet ove priče a sigurno je da bi i struka Rođenih, kao i navijači voljeli da pouzdani Manev i u narednim sezonama na sebi nosi crveni Veležov dres. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.