Banjalučani se plasirali u Evropu

Reakcija FK Borac: Nema prepreka, ni dilema...

U BiH sinoć je i zvanično proglašen kraj sezone.

Nakon dvomjesečne sage Izvršni odbor N/FSBiH donio je odluku da prijevremeno okonča prvenstvo i novim prvakom proglasi Sarajevo, a definitivno se neće igrati ni završnica Kupa do koje su došli Željezničar, GOŠK, Zrinjski i Široki Brijeg.

Kada su u pitanju putnici u Evropu, uz Sarajevo, Željezničar i Zrinjski, kao četvrtoplasirani se nakon osam godina čekanja plasirao i Borac iz Banjaluke koji se tim povodom oglasio saopštenjem na zvaničnoj stranici.

"Borac je u Evropi! Više nema nikakvih prepreka, ni dilema. Na videokonferenciji Izvršnog odbora N/FSBiH potvrđene su odluke Takmičarske komisije. Crveno-plavi su nakon osam godina izborili plasman na evropsku scenu i na taj način krunisali odlične igre u prvenstvu, ali i sav uloženi trud i sredstva koja je uprava kluba uložila u sklapanje ovog tima", poručili su, između ostalog, iz Platonove.

U prvenstvu BiH su, podsjetimo, do prekida sezone odigrana 22 kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.