Rossoneri će ga teško zadržati

Milan gubi Bennacera, uz PSG sada ga žele klubovi iz Manchestera

Edmir Škorić

Manchester United pridružio se PSG-u i Manchester Cityu u potrazi za veznjakom Milana Ismaelom Bennacerom.

Bennacer, Alžirac koji je na San Siro stigao iz Empolija, brzo je postao važan kotač u ekipi Rossonera, a s dobrim igrama je postao tražen širom Evrope. Prvo ga je u PSG planirao dovesti bivši direktor Milana Leonardo, a sada se pojavio interes Manchester Cityja i Uniteda.

PSG je bio spreman platiti 30 miliona eura i Milan nije želio ni da čuje za takvu ponudu, ali sada su navodno svi spremni dati 50 miliona eura, što je iznos koji je naveden kao odštetna klauzula u ugovoru.

Dakle, ko ponudi 50 miliona, dobit će Bennacera, ostat će samo da se Alžirac 'pogodi' oko ličnih uslova, a to ne bi trebao da bude problem s obzirom na to koliko spomenuti timovi mogu više da plate igrače nego Milan.

U Milanu mogu biti zabrinuti, ali će barem imati 34 miliona eura zarade za svega godinu dana, budući da su Bennacera prošlog ljeta platili 16 miliona, kada su ga zajedno s Radetom Krunićem doveli iz Empolija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.