Sportski direktor Bayerna nije bio sretan

Muller morao na razgovor sa Salihamidžićem: Izabrao je pogrešnu temu...

Napadač Bayerna Thomas Muller je navukao na sebe "bijes" sportskog direktora Hasana Salihadmižića, nakon što je javno doveo u pitanje "logiku iza mogućih velikih transfera svog tima".

Muller je odlučio govoriti o transfer politici i finansijskoj situaciji u Bayernu nakon pobjede (2:1) svog tima nad Eintracht Frankfurtom u polufinalu Kupa Njemačke. On je potegao pitanje "paradoska" sa klupskim finansijama.

Iskusni napadač za zapitao kakva je logika pričati o mogućim velikim transferima Bayerna (mislio je prije svega na špekulacije o Kaiju Havertzu) dok igrači primaju umanjene plate kako bi pomogli klubu tokom krize izazvane pandemijom novog koronavirusa.

Salihamidžić nije bio sretan zbog ovakvom Mullerovog istupa, ali je poručio i da je sve sada riješeno.

"Nakon utakmice kupa, Thomas je, kada nije bio zadovoljan izvedbom ekipe, možda izabrao pogrešan put za svoje riječi... Narednog dana smo razgovarali o tome. Sjeli smo i rekao sam mu da to nije u redu", izjavio je Salihamidžić za Sky, pa dodao:

"Razumio je, on je jako, jako inteligentan dečko i jako, jako inteligentan igrač".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.