Služio bi za jačanje forme

U pripremi prvi teniski turnir bez servi i poena

Admin Čaušević
Teme:

U WTA su svjesni opasnosti koju donosi duga neaktivnost. Posljednji turniri u ženskoj konkurneciji odigrani su početkom marta u Lyonu i Monterreyu.

Kako Marca izvještava u Palermu bi 3. augusta mogao biti održan prvi turnir na kojem se neće računati poeni i neće se servirati kao inače.

Ne isključuje se mogućnost ni održavanja turnira u Washingtonu iako ovaj događaj nije uključen u zvanični kalendar kada su u pitanju WTA turniri u SAD-u.

Glavni problem turnira u Palermu je što bi se igrao na zemlji. Mnoge igračice se žele pripremati za beton i bržu podlogu zbog čega ne planiraju nastupiti na ovom turniru.

Ono što je zvanično, na tribianam će biti prisustna publika. Očekuje se da se na tribine smjesti oko 500 gledatelja kojim će prije zauzimanja svog mjesta biti izmjerena temperatura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.