Vujaklija odlazi iz Banjaluke

Borac u narednoj sezoni bez iskusnog napadača

Za Borac iz Banjaluke naredne sezone definitivno neće igrati Srđan Vujaklija.

Tridesetdvogodišnji Novosađanin je u Borac došao u julu prošle godine, ali sa rukovodstvom kluba nije se uspio dogovoriti oko nastavka saradnje i od 30. juna bit će slobodan igrač.

U Borcu su imali želju da Vujaklija ostane, bili su mu ponudili produženje saradnje, ali po znatno manjim uslovima od onih koje je imao u prethodnih godinu dana. Navodno se radilo o tri puta nižoj plati.

Vujaklija je u odigranom dijelu sezone 2019/20 odigrao 18 utakmica uz četiri postignuta gola. U BHT Premijer ligi je zabio u porazu od Slobode (1:3) i pobjedi nad Čelikom (2:1). Presstala dva gola zabio je Zvijezdi 09 u Kupu BiH.

Ekipu Borca su pored Vujaklije napustili još golman Mladen Lučić, te Vladimir Volkov, Marko Mirić, Demir Jakupović, Denis Čomor i Zoran Milutinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.