Brazilac ostaje Topnik

Kasno sinoć David Luiz je potpisao nastavak saradnje s Arsenalom

A. Čaušević

David Luiz je produžio boravak u Arsenalu do kraja takmičarske godine 2020/21 prenosi najugledniji britanski mediji. 

U Arsenalu su odlučili aktiviraju klauzulu prema kojoj se prethodni ugovor automatski produžuje za jednu sezonu nakon čega je iskusni Brazilac stavio svoj potpis.

U posljednje vrijeme počelo se sumnjati u ostanak Luiza na Emiratima, posebno nakon katastrofalnog izdanja protiv Manchester Cityja, ali je Mikel Arteta odlučio da zadrži iskusnog Brazilca.

Inače, iskusni 33-godišnjak među najplaćenijim igračima Arsenala, očekivalo se da zbog novonastale sitaucije napusti londonski klub, ali to se nije desilo.

Navijači Arsenala su u proteklom peroidu su iznijeli dosta kritika na račun brazilskog defanzivca, bili su izuzetno nezadovoljni njegovim partijama, ali čini se da klupsko rukovodstvo i Arteta i nisu marili previše za tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.