Pet golova i pobjeda domaćina

Sjajan prijateljski susret starih rivala na Grbavici i pobjeda FK Željezničar!

Fudbaleri Željezničara i Veleža danas su na stadionu Grbavica odigrali prijateljski susret, a na kraju je slavila domaća ekipa sa 3:2.

Rođeni su bolje otvorili susret i odmah su preuzeli terensku inicjativu. To im se isplatilo već u 12. minuti kada Cvijanović postiže fantastičan pogodak sa oko 20 metara. Samo četiri minute kasnije nova dobra šansa za goste, ali Erić brani pokušaj iz slobodnjaka.

Kasnije i Željezničar uzvraća i pokušava prvo preko Mujića ali Bobić brani njegov udarac. U nastavu prvog dijela Plavi imaju inicjativu, a to im se isplatilo u 32. minuti kada nakon prekida novi nogometaš ovog tima Luka Juričić pogađa za poravnanje rezultata.

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku meča prvo prijeti Veselinović gostima a onda i Brandao domaćinu, ali bez promjene rezultata. Tako je bilo do 59. minute kada gosti dolaze do novog vodstva, a ponovo je strijelac bio Cvijanović. Odmah nakon toga nova dobra šansa za Velež, ali intervenisao je Muftić.

Kasnije se ušlo u mirniji tok susreta i ništa nije slutilo novim golovima sve do samog finiša. Tada Željo pravi potpuni preokret. Prvo je pogodio za 2:2 Alispahić, da bi samo tri minute kasnije s penala Lendrić postavio konačnih 3:2 i donio pobjedu svom timu.

Prijateljski susret:

FK Željezničar - FK Velež 3:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezniačar: Erić, Šehić, Blažević, Kosorić, Beća, Duraković, Hajdarević, Mehić, Mujić, Mujezinović, Jurčić.

FK Velež: Bobić, Ćosić, Zvonić, Ćivić, Dario, Osmić, Hasanović, Ovčina, Vehabović, Cvijanović, Čatić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.