Trebali bi biti spremni za početak nove sezone

Nekoliko fudbalera Sarajeva u fazi oporavka

Admin Čaušević

FK Sarajevo će i u narednoj sezoni imati identične ambicije kao i u prethodnim, a to je osvajanje šampionske titule. 

Osvajač Premijer lige za posljednje dvije sezone već neko vrijeme treniru u Butmiru, a uskoro se očekuje i odigravanje prvih pripremnih utakmica.

U Bordo taboru nekoliko fudbalera je u fazi oporavka i kako sada stvari stoje trebali bi biti spremni za start nove sezone i prvo kolo na gostovanju Krupi.

Selmir Pidro je iza sebe ostavio tešku povredu koljena i trenira s prvim timom. Anel Hebibović koji je također imao tešku povredu koljena djelimično radi grupne treninge te još uvijek nije potpuno oporavljen.

Ševkija Resić i Nathan Crepalci Cruz su imali problema sa skočnim zglobom, prvi se već priključio treninzima, dok će drugi sačekati još nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Haris Handžić se žalio na povredu trbušnog zida, odradio je fizikalne terapije i uskoro će biti na raspolaganju Vinku Marinović.

Prema za sada poznatim informacijama Sarajevo bi prvu pripremnu utakmicu trebalo odigati u nedjelju i to u Visokom protiv domaće Bosne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.