Rođeni doveli novog napadača

Nova 203 cm visoka akvizicija Veleža: Premijer liga će imati svog Jana Kollera

Admin Čaušević

Odlaskom Nusmira Fajića u Veležu je ostalo upražnjeno mjesto napadača. Feđa Dudić i saradnici su neko vrijeme tragali za nasljednikom, a na kraju je stigao Fejsal Mulić. 

Velež je poslije ulaska u bh. elitu postao jedan od najstabilnijih premijerligaša i nakon prve sezone stabilizacije u narednoj će mostarki klub imati znatno veće ambicije zbog čega je i cilj dovođenje vrhunskih igrača za bh. standarde.

Napad Rođenih će u novoj sezoni predvoditi Fejsal Mulić, posljednja akvizicija Veleža koja zbog svoje fizičke konstitucije jako podsjeća na legendarnog Jana Kollera.

Nekadašnji napadač Borussije i reprezentativac Češke je svojom visinom od 202 cm bio primjetan na prvu na terenu zbog čega je donosio prednost svog timu posebno u skok igri.

Interesantno, Mulić je visičiji od Kollera i to za 1 cm. Ovaj 25-godišnji Novopazarac visine od 203 cm je prošle sezone igrao za slovensku Muru.

U remiju Mure s Bravom (3:3) iz septembra 2019. godine Mulić je postigao prvi gol na meču. Zabio je glavom sa 10-ak metara nakon što je bez problema dobio duel sa znatno nižim čuvarem.

Inače, Mulić koji će vrlo vjerovatno biti najviši napadač koji je ikad igrao u Premijre ligi BiH je bio član omladinskih selekcija Novog Pazara, a Bosna i Hercegovina će biti peta različita inostrana zemlja u kojoj će igrati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije dolaska u Velež igrao je u Njemačkoj (Minhen 1860), Belgiji (Mouscorn), Izraelu (Hapoel Acre, Hapoel Tel Aviv, Beni Yehuda) i Sloveniji (Mura). Upisao je i tri nastupa za U21 reprezentaciju Srbije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.