EPA

Legenda odlazi na kraju sezone

U Milanu nisu uspjeli 'kupiti' Maldinija

Legendarni fudbaler Milana Paolo Maldini odbio je novu funkciju na San Siru.

Poznato je kako u Milan na kraju sezone stiže Nijemac Ralf Rangnick koji će uz trenerski posao biti zadužen i za transfere, a samim tim Maldinijeva uloga u timu je postala suvišna.

Zbog svega što je uradio za klub, izvršni direktor Ivan Gazidis je želio da zadrži Maldinija tako što bi mu dao novu funkciju, ali na kraju ga nije uspio 'kupiti'.

Tuttosport javlja da je Maldini odbio Gazidisovu ponudu i da će svoju epizodu na San Siru završiti nakon što mu ubrzo istekne ugovor.

Maldini je posao u Milanu dobio u augustu 2018. godine. Najprije je preuzeo ulogu direktora strateškog razvoja, da bi potom promaknut u tehničkog direktora radeći zajedno sa Zvonimirom Bobanom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.