"Bez obzira koliko to sada nevjerovatno izgledalo"

Berbatov "izabrao" trojicu koji mogu naslijediti Ronalda i Messija

Legendarni Bugarin, Dimitar Berbatov, je govorio o svom nekadašnjem saigraču iz Manchester Uniteda, Cristianu Ronaldu. Jedno je očigledno, nije štedio komplimente na njegov račun.

Također, Berbatov je za Betfair govorio o mladim igračima za koje smatra da imaju ono što je potrebno da zamijene Ronalda i Messija na vrhu svjetslog fudbala.

"Ronaldo? U petak će biti dvije godine od kada je moj nekadašnji saigrač potpisao za Juventus. Niko ne može reći da Cristiano nije bio sjajan u Italiji, posebno ako se u obzir uzmu njegove godine. 35 mu je godina, moj Bože, većina igrača bi do sada pala za jedan nivo, dok je ono što on radi nevjerovatno", izjavio je Berbatov, pa nastavio:

"Jako dobro se brine o sebi, vjerovatno bolje nego što je to ikada činio jer u tim godinama morate raditi napornije da biste ostali u dobroj formi. Messi i Ronaldo, moramo ih cijeniti, jer kada bude gotovo - gotovo je. Bili su više nego posebni".

"Biće to jedan od najtužnijih dana u fudbalu kada Ronaldo završi karijeru. Čak i oni koji ga ne vole će ga cijeniti. Taj dan će doći, ali nadajmo se da još nije blizu. Kada on završi, drugi igrači će doći, čak su i Pele i Maradona u konačnici bili zamijenjeni, život je krug", istakao je Bugarin.

Potom je "izabrao" trojicu koja imaju potencijal zamijeniti Ronalda i Messija i postati najbolji na svijetu. To su Neymar, Mbappe i Mason Greenwood, talentovani ofanzivac Manchester Uniteda.

"Imamo Neymara, Mbappea, Greenwooda, ali i ostale mlade igrače koji, nadamo se, mogu dostići visine Ronalda i Messija, bez ozbira koliko se to sada nevjerovatnim čini", rekao je Berbatov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.